top of page

Boeken

Nieuwe fysieke werkboeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij....

* een gezonde ontspannen relatie met eten en je lichaam?
* ontdekken wanneer jij neigt tot onbewust (over)eten?
* bewuster leren omgaan met wat je eet en meer genieten?
* leren omgaan met emoties en je drang tot emotie-eten?

 

Ga dan aan de slag met  onze werkboeken waarvan de beide delen nu verkrijgbaar zijn via:
www.mindful-eten.nl 

 

Werkboek deel 1: Ontdek de natuurlijke eet-expert in jezelf met  Intuïtief & Mindful eten 

Werkboek deel 2: Vrij van eetbuien en emotie-eten

Natuurlijk kun je dit ook combineren met coaching van Netty

Op basis van 70 jaar werkervaring schreven wij, leefstijl-diëtisten Netty van Kaathoven en Marie-Thérèse Hendriks (tevens ACT-trainer, NLP-master en specialist in voedingspsychologie), deze interactieve E-werkboeken. Want al stel je op basis van de juiste voedingskennis een optimaal voedingsplan samen, de uitvoering in het leven van alle dag is lastig. Als je niet werkt aan de relatie met voeding en je lichaam is duurzame verandering in leefstijl niet mogelijk. De methode kent 3 sleutels: 1. Je onbewuste eetgewoonten herkennen 2. Mindfulness 3. Lichaamsbewustzijn.

 

Met deze 3 sleutels herstel je de relatie met eten en je lichaam. Ze openen de deur naar Intuïtief en Mindful eten. Dit laatste wordt in Werkboek 2 verder uitgediept. Zodat je de natuurlijke eetexpert, die iedereen in zich heeft en mee geboren is, geleidelijk weer herontdekt. Werkboek deel 3 gaat over hoe je emotie-eten en eetbuien kunt aanpakken. Naar verwachting verschijnt dit deel in augustus. De werkboeken staan vol inspiratie, oefeningen, testen en tips om zelf mee aan de slag te gaan. Het is interactief van opzet, dus je kunt meteen met de oefeningen aan de slag en direct invullen op je pc.

 

Te bestellen via www.mindful-eten.nl

 

Wat echt Werkt

 

Op maandag 15 april 2019 lanceerde ik dit boek en inmiddels is de 2e druk in 2020 verschenen.
Wat echt werkt | Eten in aandacht. Een boek dat de focus legt op hoe en waarom we eten in plaats van wat. Juist dat werkt echt. Dat ontdekte ik in de meer dan 50000 gesprekken van afgelopen 30 jaar in mijn praktijk. De meeste kilo’s komen erbij door het eten op de automatische piloot. Maar ook een verkeerde mindset en het weg eten van emoties dragen bij. 

Aandacht toevoegen aan je eetgewoonten oftewel mindful eten blijkt de sleutel om je gewoonten definitief aan te pakken. Afvallen wordt zo een geleidelijk natuurlijk proces en je voorkomt het jojo-effect.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 dingen die je leert met de vaardigheid van Eten in aandacht

 1. Je merkt eerder wanneer je genoeg hebt. Je porties worden van zelf kleiner (indien dat nodig is).
   

 2. Je leert beter omgaan met verleidingen.
  Je proeft intenser wat je eet of snoept: daardoor is niet alles meer even lekker. Je laat makkelijker iets liggen of je merkt dat je eerder genoeg hebt. Want je kiest meer voor kwaliteit van wat je eet in plaats van kwantiteit. Dat is pas genieten!

   

 3. Als je last hebt van emotie-eten: in dit boek vind je de beproefde tools om daarmee om te gaan.
   

 4. Als je vaak lijnt herken je wellicht de double trouble hiervan: het is alles of niets.  Je valt kilo's af, maar na enige tijd ben je zwaarder dan ooit.  Je zit dan in een dieetmindset die je verder van huis brengt. Je veranderde niets aan je gewoonten. Met eten in in aandacht ontwikkel je een helpende mindset. Dit maakt de weg vrij om uit het alles of niets patroon te komen en je voorkomt het jo-jo-en.

 

 

“Wat echt werkt” bestaat uit drie delen:
Deel 1 test hoe je relatie met eten nu is.
Deel 2 geeft je inzicht in hoe en waarom je eet. Met 8 trainingen van eten-in-aandacht ga je van eten weer een beleving maken.  Je traint je maag zelf te verkleinen en leert makkelijker te stoppen als je genoeg hebt. En niet minder belangrijk, je leert beter omgaan met verleidingen en emotie-eten.
Deel 3 gaat dieper in op de helpende mindset die nodig is voor een blijvend slanker en fitter resultaat. Tezamen met de 8 trainingen maakt dat het verschil bij afvallen en op gewicht blijven.

 

Het boek is verkrijgbaar in mijn praktijk of via www.mindful-eten.nl of mail naar netty@dietistegemert.nl.

Het Voedings-en leefstijlboek

Eerder schreef ik in samenwerking met andere DCN Diëtisten mee aan het  het DCN Voedings- en Leefstijlboek. Onlangs is de nieuwste versie van het Voedings- en Leefstijlboek uit!gebracht.
De eerste druk was zo'n enorm succes dat er ondertussen meer dan 10.000 mensen met ondersteuning van het boek werken aan een gezondere leefstijl! 

In deze nieuwe druk zijn de teksten geactualiseerd, tabellen vernieuwd en is feedback van gebruikers verwerkt. Bestellen kan in de praktijk tijdens uw​ afspraak.

 

cover1.png
DCN_Vdb02_2020_COVER-voorkant-751x1024.j
visitekaartje900.png
bottom of page