top of page

Over Netty

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Netty van Kaathoven. Ik ben een expert op het gebied van voeding, gezondheid en coaching.

Je kunt bij mij ook terecht voor de individuele GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie).

Al ruim 30 jaar run ik als diëtist & coach praktijken op verschillende locaties in het land. Momenteel zijn de praktijken gevestigd op twee locaties in Helmond en een in Gemert. Sinds enige tijd bieden we ook online begeleiding via videogesprekken zodat u nog efficiënter geholpen kan worden en geheel online updates en informatie toegestuurd krijgt aan de hand van een op maat gemaakt programma.

Voor hulp bij eetbuien en emotie-eten 

Ik heb een HBO-Diploma in Diëtetiek en ben leefstijlcoach. Bovendien volgde ik een driejarige opleiding in Eclectische Psychologie (NLP-master en NLP-Health Coach), trainer Mindful eten, de opleiding tot ACT-therapeut en recent de 3-jarige opleiding Boeddhistische psychologie. Met deze extra studies heb ik me gespecialiseerd in voedingspsychologie en leefstijl. Zo leer je bij mij weer een gezonde relatie met eten en jezelf op te bouwen. Juist dat aspect ontbreekt in de begeleiding bij gewone diëtisten en gewichtsconsulentes. 

Auteur

​Tevens ben ik ook bekend als auteur van diverse boeken over voeding. Zo is het DCN-Voedings& Leefstijldagboek dat al meer dan 120.000 keer is verkocht. Het boek "Wat echt werkt |Eten in aandacht" kwam in 2019 uit. 

Als vervolg hierop heb ik, samen met collega Marie-Thérèse Hendriks in 2021 twee nieuwe  werkboeken als E-boek geschreven. De titel luidt "Ontdek de natuurlijke eet-expert in jezelf mind Intuïtief & Mindful eten". Voor meer info: zie bij boeken.

Voor iedereen een eigen aanpak

Ieder persoon is uniek en elk lichaam vraagt om een eigen voedingspatroon om in optimale staat te blijven. Daarom werk ik niet met een speciaal dieet, maar krijg je een compleet eigen schema, aangepast aan je eigen wensen en behoeften.
Het uiteindelijke doel is om dit schema om te zetten in een patroon dat je eigen wordt zonder dat het voelt als een plicht of opgave. Bovendien is er niks mis met af en toe eens een lekker stuk taart of pizza. De kunst is om dit met meer bewustzijn en met mate te kunnen doen. En daar kan ik jou bij helpen! 

Succes op langere termijn 
Weet je eigenlijk al heel goed hoe je beter en gezonder zou kunnen eten? Kun je wel kilo's kwijt raken, maar lukt het je steeds niet om dit succes vast te houden?

Dit komt vaak doordat kilo's er weer aankomen via onbewust eten, of je mindset en zelfvertrouwen of emotie-eten.  Een dieet werkt dan niet. Mijn extra vitaliteitscoaching wel. Deze coaching verlost je van het weg-eten van bijvoorbeeld stress, verdriet of verveling en leert je een helpende mindset aan. Bovendien leer je intenser te genieten van iets lekkers en hoe ermee te stoppen.

Gun u zelf ook deze bijzondere aanpak! Hiervoor zijn extra vergoedingsmogelijkheden die je niet bij een gewone diëtist krijgt.

Klachten?
Dan hoor ik ze graag en zal ik er alles aan doen om ze in overleg op te lossen. Voor een speciale klachtenregeling lees je meer op:
https://www.nvdietist.nl/images/Dieet_dit_dieet_dat/WKKGZ-info_patienten_def.pdf

Specialisaties

 

Eet- en gewichtsproblemen

Emotie-eten

Koolhydraat-arm eten

Helpende Mindset 

Mindful leren eten

Diabetes, cholesterol & bloeddruk

Prikkelbare darm

Eetstoornissen

Voedsel allergieën & intoleranties  

Gezonde recepten / Weekmenu's

Mindfullness

Lifestyle coaching 

Hoe wordt Netty beoordeeld?
bottom of page